Vill du se meddelandet i din webbläsare kan du klicka här

Techlove logo

Hösten omfamnar oss

Hej! 

Nu är hösten på ingång och vi på techlove är redo med laddade batterier efter en skön semesterledighet. Hösten är en härlig tid med vackra färger och sköna koftor men det vi på techlove uppskattar mest är känslan av nystart och nya möjligheter som hösten bär med sig. 

Vi är alltid tillgängliga när ni behöver vår expertis inför ett nytt projekt eller att stärka upp ert team. Vi finns också här om ni bara vill ta en god kopp kaffe eller njuta av varmt te i höstiga dofter. Hur det än skulle vara är vi nyfikna på vilka utmaningar ni har under hösten!

Vi ser fram emot en härlig höst med er!
techlovefamiljen!

Välkommen Mickey!

Vi välkomnar Mickey till #techlovefamiljen! Han är en UX- och grafisk designer som i höst ska hjälpa oss med användarvänligheten på vår och våra kunders hemsidor, vårt grafiska material och andra UX-uppdrag.

Varför välja techlove?

Vi har målat om på kontoret och äntligen känns det som hemma. Lokalen känns fräschare och ger mer energi åt vårt arbete. Välkomna förbi när ni är i Sibirien. #inteheltFengShuimennästan

bild4. träningsbild 

techlove <3 träning!
Förutom att vi pratar om träning på luncherna kör vi även gympass tillsammans, minst en gång i veckan (för de som kan). Vi anser att det är viktigt att få möjlighet att vara aktiv på jobbet och så är det kul att träna tillsammans! 

Bild5. WCAG och tillgänglighet

UX-tips

Säkra att din hemsida/app håller måttet!

En snygg grafisk profil är viktig för att attrahera besökare till en tjänst eller webbplats. Allt som oftast glöms dock användarvänligheten bort när man bygger upp ett system som personer ska interagera med. Vare sig man ska skapa en portfolio eller e-handelsplattform bör man alltid tänka på form, funktion och tillgänglighet. 

Denna gång kikar vi på kontraster för att underlätta läsbarheten, navigationen och i förlängningen användarupplevelsen. Det kräver inte mycket tidsinvestering och det finns bra verktyg på nätet som kan hjälpa dig att kontrollera att din webbplats följer WCAG-riktlinjerna för bra tillgänglighet. Är ni intresserade av att höra mer kontakta oss gärna!

Varför är det bra med kontraster?Vi har alla olika synförmågor, några har perfekt syn, andra har synfel som när- och långsynthet. Färgblindhet är något som drabbar ca 10 procent av samhället men det behöver inte alltid vara fysiska synbegränsningar. Det räcker med att du är trött en fredag eftermiddag för att det ska vara svårt att fokusera.

För att kontrollera kontraster på din sida kan man tänka på färg och storlek, dessa valörer kan arbeta tillsammans eller var för sig. Om färgen på ett element inte går att ändra, testa då att förstora det och se om det hjälper för läsbarheten. Testa även att ändra placeringen på elementet, detta kan i vissa fall göra den mer läsbar. 

Bild6. nya talanger

Vi är alltid på jakt efter kollegor som kan hjälpa oss att växa. Nya samarbeten med individer som delar våra värderingar om transparens, värde och gemenskap. Hör gärna av dig om du  eller någon du känner är intresserad av att arbeta med ett glatt gäng med framtiden i fokus.