fbpx

2 juni 2023

Mobilt Bank-ID säker start – krav från 1/5 2024

 

I takt med att tekniken utvecklas och digitala identifieringsmetoder används mer och mer av den breda allmänheten har Bank-ID beslutat att införa krav på säker start för mobilt Bank-ID från första maj 2024.

 

Förändringen innebär att de allra flesta IT-system behöver anpassas. Användaren kommer inte längre kunna ange sitt personnummer för att därefter signera med sitt mobila bank-id på deras bärbara surfplatta eller mobiltelefon. Istället ska användaren skanna en QR-kod (om man loggar in via dator eller på annan enhet), alternativt öppna med en s.k. autostart-token via länk.

 

Vi på techlove har flerårig erfarenhet av att jobba med Mobilt Bank-ID, en inloggnings- och signeringsteknik som flera av våra kunder använder i deras tekniklösningar.

 

Hör av er till vår CTO Tommie Lagerroos för mer information om hur ni kan bli redo för säker start i Mobilt Bank-ID. Ni når oss via kontaktformuläret nedan!

 

Sidhuvudsfoto: Finansiell ID-Teknik BID AB  Nyheter

  PHP firar sin 29:e födelsedag: En milstolpe för webbutveckling

  Fira PHP 29-årsdag och upptäck varför detta kraftfulla programmeringsspråk fortsätter att vara ett toppval för webbutveckling. Lär dig hur techlove använder PHP för att bygga robusta och skalbara lösningar för företag.

  FrankenPHP i Laravel Octane lämnar beta

  Nu erbjuder vi effektiv och modern utveckling med FrankenPHP i Laravel Octane Laravel-teamet har nyligen släppt version 2.3.10 av Octane, vilket innebär att stödet för FrankenPHP nu är ute ur […]

  Frukostseminarium 19 juni

  Varmt välkommen på vårt frukostseminarium den 19 juni kl 8:00-9:00, där vi lyfter problemet som många företag står inför: att avsaknaden av ett enhetligt system skapar sårbarhet och ineffektivitet i […]