fbpx

2 juni 2023

Mobilt Bank-ID säker start – krav från 1/5 2024

 

I takt med att tekniken utvecklas och digitala identifieringsmetoder används mer och mer av den breda allmänheten har Bank-ID beslutat att införa krav på säker start för mobilt Bank-ID från första maj 2024.

 

Förändringen innebär att de allra flesta IT-system behöver anpassas. Användaren kommer inte längre kunna ange sitt personnummer för att därefter signera med sitt mobila bank-id på deras bärbara surfplatta eller mobiltelefon. Istället ska användaren skanna en QR-kod (om man loggar in via dator eller på annan enhet), alternativt öppna med en s.k. autostart-token via länk.

 

Vi på techlove har flerårig erfarenhet av att jobba med Mobilt Bank-ID, en inloggnings- och signeringsteknik som flera av våra kunder använder i deras tekniklösningar.

 

Hör av er till vår CTO Tommie Lagerroos för mer information om hur ni kan bli redo för säker start i Mobilt Bank-ID. Ni når oss via kontaktformuläret nedan!

 

Sidhuvudsfoto: Finansiell ID-Teknik BID AB  Nyheter

  Nyhetsbrev April 🌸

  Spana in vårt senaste nyhetsbrev med innehåll som vårt sprillans nya case med Post och Tele styrelsen (PTS) och en spännande artikel kring samtyckeshantering och integritet på webben. Vi passar […]

  Nytt case: Post och Tele styrelsen (PTS)

  Post och Telestyrelsen påbörjade en omfattande uppdatering av sin webbplats och målet var att skapa en modern och inkluderande webbplats som skulle tillgodose behoven hos både privatpersoner och yrkesverksamma inom telekombranschen.

  Samtyckeshantering och integritet på webben

  Du har säkert lagt märke till dem när du har surfat runt på nätet och kanske klickat bort dem utan att tänka så mycket på det. Men nu ska vi ta en närmare titt på cookie-bars och särskilt Consent Management Platforms (CMP)! 🕵️

  " $heart = get_field('footer_logo', 7); ?>