fbpx

6 oktober 2023

Nytt case: Thermo-Calc

Nya ikoner för Thermo-Calcs programvara 🖋️

Vi hjälpte det välkända ingenjörsföretaget Thermo-Calc med ett ettårigt projekt för att modernisera ikonerna i deras programvara och förbättra användarupplevelsen. Målet var att göra ikonerna mer visuellt tilltalande, intuitiva och användarvänliga

Utmaningar:

Konsistens: Upprätthålla konsistens över olika ikoner samtidigt som kreativitet och innovation främjas.

Användarcentrerad design: Skapa ikoner som är intuitiva och igenkännbara för Thermo-Calcs användarbas, inklusive ingenjörer och forskare från olika bakgrunder.

Kompatibilitet: Integrera de nya ikonerna sömlöst med det befintliga mjukvarugränssnittet.

Vår Lead Designer Mickey mitt i skapandet!

Tillvägagångssätt:

Forskning och inspiration: Startade med noggrann forskning, feedbacksamlingsprocess och utforskning av designtrender, med inspiration från Flat Leaf-designen.

Designiterationer: Vecko-sprints användes för att iterera och förbättra ikondesignen med olika former, färgscheman och visuella metaforer.

Feedback och samarbete: Kontinuerlig kommunikation och samarbete med Thermo-Calcs projektteam för att anpassa ikonerna till programvarans funktionalitet.

Användartestning: Användartestning för att validera ikonernas effektivitet och integrera feedback från Thermo-Calcs anställda.

Bild på de nya ikonerna
Såhär blev de nya ikonerna 🤩

Resultat:

Moderniserad ikonuppsättning: Thermo-Calc har nu moderna och visuellt tilltalande ikoner enligt aktuella designtrender.

Förbättrad användbarhet: De nya ikonerna är intuitivare och förbättrar navigeringen i programvaran, vilket höjer användarupplevelsen.

Konsekvent: De omgjorda ikonerna behåller ett konsekvent visuellt språk.

Användarnöjdhet: Positiv användarfeedback med beröm för ikonernas tydlighet och estetik.

Slutsats:

Det här samarbetet mellan techlove och Thermo-Calc exemplifierar framgången. Genom att basera designen löst på Flat Leaf-principer och främja kreativt tänkande uppnåddes projektmålen. Thermo-Calc har nu ikoner som ökar användbarheten och förbättrar det visuella intrycket av sin tekniska mjukvara, vilket bidrar till företagets fortsatta framgång.

Bild på thermo-calcs startsida i en laptop

Vi har goda erfarenheter av utveckling och design för startups och tillväxtbolag.

Anlita techlove för att växla upp er digitala tillväxtresa.

Nyheter

Nyhetsbrev April 🌸

Spana in vårt senaste nyhetsbrev med innehåll som vårt sprillans nya case med Post och Tele styrelsen (PTS) och en spännande artikel kring samtyckeshantering och integritet på webben. Vi passar […]

Nytt case: Post och Tele styrelsen (PTS)

Post och Telestyrelsen påbörjade en omfattande uppdatering av sin webbplats och målet var att skapa en modern och inkluderande webbplats som skulle tillgodose behoven hos både privatpersoner och yrkesverksamma inom telekombranschen.

Samtyckeshantering och integritet på webben

Du har säkert lagt märke till dem när du har surfat runt på nätet och kanske klickat bort dem utan att tänka så mycket på det. Men nu ska vi ta en närmare titt på cookie-bars och särskilt Consent Management Platforms (CMP)! 🕵️