fbpx

6 oktober 2023

Nytt case: Thermo-Calc

Nya ikoner för Thermo-Calcs programvara 🖋️

Vi hjälpte det välkända ingenjörsföretaget Thermo-Calc med ett ettårigt projekt för att modernisera ikonerna i deras programvara och förbättra användarupplevelsen. Målet var att göra ikonerna mer visuellt tilltalande, intuitiva och användarvänliga

Utmaningar:

Konsistens: Upprätthålla konsistens över olika ikoner samtidigt som kreativitet och innovation främjas.

Användarcentrerad design: Skapa ikoner som är intuitiva och igenkännbara för Thermo-Calcs användarbas, inklusive ingenjörer och forskare från olika bakgrunder.

Kompatibilitet: Integrera de nya ikonerna sömlöst med det befintliga mjukvarugränssnittet.

Vår Lead Designer Mickey mitt i skapandet!

Tillvägagångssätt:

Forskning och inspiration: Startade med noggrann forskning, feedbacksamlingsprocess och utforskning av designtrender, med inspiration från Flat Leaf-designen.

Designiterationer: Vecko-sprints användes för att iterera och förbättra ikondesignen med olika former, färgscheman och visuella metaforer.

Feedback och samarbete: Kontinuerlig kommunikation och samarbete med Thermo-Calcs projektteam för att anpassa ikonerna till programvarans funktionalitet.

Användartestning: Användartestning för att validera ikonernas effektivitet och integrera feedback från Thermo-Calcs anställda.

Bild på de nya ikonerna
Såhär blev de nya ikonerna 🤩

Resultat:

Moderniserad ikonuppsättning: Thermo-Calc har nu moderna och visuellt tilltalande ikoner enligt aktuella designtrender.

Förbättrad användbarhet: De nya ikonerna är intuitivare och förbättrar navigeringen i programvaran, vilket höjer användarupplevelsen.

Konsekvent: De omgjorda ikonerna behåller ett konsekvent visuellt språk.

Användarnöjdhet: Positiv användarfeedback med beröm för ikonernas tydlighet och estetik.

Slutsats:

Det här samarbetet mellan techlove och Thermo-Calc exemplifierar framgången. Genom att basera designen löst på Flat Leaf-principer och främja kreativt tänkande uppnåddes projektmålen. Thermo-Calc har nu ikoner som ökar användbarheten och förbättrar det visuella intrycket av sin tekniska mjukvara, vilket bidrar till företagets fortsatta framgång.


Besök thermocalc.com

Bild på thermo-calcs startsida i en laptop

Nyheter

Solid Engineer logga på berg
Nytt case: Solid Engineer

Vi har hjälpt Solid Engineer med ett ansiktslyft genom ny intuitiv design till deras hemsida. Den nya designen tillåter snabbare, tydligare och mer inkluderande navigering, vilket har ökat både konvertering och nöjda kunder!

Visselblåsarlagen

Från och med den 17 december 2023 ska mindre och medelstora företag ha en visselblåsarfunktion på plats. För att få en överblick kring vad man som företag behöver göra så delar vi med oss några av de centrala punkterna i visselblåsarlagen.

Doftljus med katt på
Happy Halloween!

Äntligen är det halloween på techlove! Vi har karvat pumpor, klätt ut oss och tänt kusliga ljus. Fira med oss och se om du kan knäcka våra rysliga gåtor!